Телешки език с масло върху брускети
Хапки от телешки език върху препечен хляб.
Необходими продукти:
- 1 телешки или свински език
- сол, черен, червен и лют пипер
- 100 г масло
- 1 малка опаковка майонеза
- 2-3 пакета брускети или бейкролс
- 1 ч.л. горчица
- 3-4 скилидки чесън
- каперси или маслини
Начин на приготвяне:
1. Езика измийте, сложете в тенджера, залейте с вода и сварете за 1 час. Можете да добавите бахар, дафинов лист и зърна черен пипер в бульона. След като се свари, но е още топъл - обелете.
2. Нарежете на шайби, овкусете със сол и пипер и запържете в масло двустранно.
3. Майонезата разбъркайте с намачкания или минат през преса чесън и горчицата.
4. Сглобете хапките като върху всяка брускета мацнете по малко майонеза, сложите по парче език, отгоре още ароматна майонеза и на финала украсите с каперси или резен маслинка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ