Регистрация

Телешки език с масло върху брускети

Телешки език с масло върху брускети
Лесно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 1485

Хапки от телешки език върху препечен хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 телешки или свински език
  • сол, черен, червен и лют пипер
  • 100 г масло
  • 1 малка опаковка майонеза
  • 2-3 пакета брускети или бейкролс
  • 1 ч.л. горчица
  • 3-4 скилидки чесън
  • каперси или маслини

Начин на приготвяне:

1. Езика измийте, сложете в тенджера, залейте с вода и сварете за 1 час. Можете да добавите бахар, дафинов лист и зърна черен пипер в бульона. След като се свари, но е още топъл - обелете.

2. Нарежете на шайби, овкусете със сол и пипер и запържете в масло двустранно.

3. Майонезата разбъркайте с намачкания или минат през преса чесън и горчицата.

4. Сглобете хапките като върху всяка брускета мацнете по малко майонеза, сложите по парче език, отгоре още ароматна майонеза и на финала украсите с каперси или резен маслинка.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта