Чеснови брускети с прошуто и сирене
Брускети с месо, домати, кашкавал и босилек.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 4 с.л. зехтин
- 2 домата
- 2 скилидки чесън
- 150-200 г черен хляб (или друг хляб по вкуса ви)
- сол и черен пипер на вкус
- 50 г кашкавал (или друго жълто сирене - ементал, чедър, гауда)
- 80 г прошуто (или друг колбас по желание)
- листенца пресен босилек или друга свежа подправка за декорация
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на тънки филии хляба.
2. Обелете скилидките чесън и ги намачкайте.
3. Сгорещете 3 с.л. зехтин, запържете в него съвсем леко чесъна с малко сол и пипер, после добавете филийките и ги пържете малко от двете страни.
4. Обелете доматите и ги нарежете на малки кубчета. С лука направете същото.
5. Сгорещете още 1 с.л. зехтин и в нея първо запържете доматените кубчета, сложете още сол и пипер и после добавете и наситнения лук. Гответе 4-6 минути.
6. Върху филийките сложете от лучено-доматната смес.
7. Прошутото разделете на тънки ленти, а кашкавала настържете.
8. Сглобете брускетите като поставите отгоре по слайс, след това поръсите с настърган кашкавал и отгоре поставите и листенце босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ