Брускети с черен дроб и кисели краставички
Луксозни брускети с паниран черен дроб.
Необходими продукти:
- 200-250 г черен дроб (телешки или свински)
- 2 с.л. брашно
- 80 г масло
- 2 с.л. олио
- 4 квадратни филийки хляб
- 4 кисели краставички
- 2 скилидки чесън
- пресен копър
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Дроба разрежете на 16 парчета. Маслото разтопете на водна баня, в микровълнова или на слаб котлон.
2. Разрежете всяка филийка по диагонал на два триъгълника. Застелете тава с хартия за печене и включете фурната да загрява на 180 градуса.
3. Намажете всяко хлебче двустранно с част от маслото. След това подреждайте в тавата. Запечете за 10-тина минути хляба във фурната.
4. Докато филийките се готвят, сгорещете олиото в тиган и добавете маслото.
5. Овалвайте в брашно всяко парче дроб и след това пържете. Вадете върху домакинска хартия. Поръсете със сол и пипер.
6. Изпеченият хляб намажете от едната страна с разполовена скилидка чесън. Втривайте добре.
7. Сглобете брускетите като върху всяка филийка сложите по половин кисела краставичка, нарязана на тънки слайсове. Отгоре сложете по парче дроб и украсете с листенца магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ