Телешки език с гъби в сос Бешамел
Запечен език с масло, мляко, печурки и лук под кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 200 грама пресни гъби или един буркан консервирани
- 1 глава лук
- 200 грама варен телешки език
- 150 грама настърган кашкавал
- 1 с.л. масло
- 1 ч.л. брашно
- 200 мл мляко
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете езика и гъбите на парченца, а лука - на полумесеци. Запържете гъбите с лука до леко покафеняване и после прибавете езика.
2. В малка тенджерка разтопете маслото и прибавете в него брашното. Запържете при непрестанно бъркане за около 30 секунди.
3. Изсипвайте и млякото на тънка струя така, че сосът да се сгъсти.
4. В тавичка изсипете запръжката от гъби, лук и език, овкусете със сол и пипер и долейте млечния сос. Поръсете с настърган кашкавал.
5. Запечете до сгъстяване на соса и покафеняване на кашкавала.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ