Регистрация

Маринован телешки език с подправки

Маринован телешки език с подправки
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1503

Варен телешки език със сос от оцет, чесън, зехтин и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 телешки език
  • 2 дафинови листа
  • стебло целина
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 6-8 зърна черен пипер
  • сол

За маринатата:

  • 1 ч.л. горчица
  • 1-2 с.л. каперси
  • 200 мл оцет
  • връзка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка глава лук
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 100 мл зехтин
  • 1-2 сладки чушки по желание

Начин на приготвяне:

1. Сложете езика в тенджера заедно със зеленчуците, нарязани на едро и подправките (без солта). Залейте с вода и кипнете. Оставете да се вари 2-2:30 часа на умерен огън под капак. Ако водата започне да извира - долейте.

2. Направете маринатата като смесите в купа горчицата с оцета, добавите намачкания чесън, солта и захарта и разбъркате до разтваряне на захарта. След това добавете наситнените лук, магданоз и чушка, каперсите и залейте със зехтина.

3. Готовия език махнете от огъня, добавете солта и оставете да почине в бульона си 20 минути. След това извадете и обелете докато е още топъл.

4. Нарежете на слайсове и оваляйте в маринатата. Дръжте така поне час.

5. Подредете слайсовете в чиния, отгоре разпрделете маринатата и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта