Пържен език с ориз и прясно зеле
Как се вари телешки език и с каква гарнитура може да се поднесе.
Рецептата, която за Ути Бъчваров представлява салата, си е чисто основно с азиатски акцент и главен герой - телешки език. Ястието представлява запържен телешки език на слайсове, който предварително е сварен, а след това изцвърчал в ароматна смес от сгорещени подправки. Той се сервира върху канапе от карамелизирано зеле с бял ориз. Доста вкусно и питателно ястие.
Първо трябва да се свари езикът. Той се залива със студена вода и в тенджерата се пускат зърна бахар и черен пипер, дафинови листа и зеленчукови остатъци - обелки от моркови, праз лук, лук, целина, чесън. След като кипне тази идилия трябва да ври поне час. Най-добре е езикът да се обели докато е още топъл, за да падне ципата му лесно. Но ако нямате намерение да си горите пръстите, го оставете в бульона, за да бъде свеж. Следва обеленият език да се нареже на слайсове и да се маринова в сгорещена мазнина със зеленчукова паста, соев сос и оцет за 10-30 минути.
През това време свареният ал денте ориз се отцежда и овкусява със сол и олио. Зелето се наситнява, овкусява се със сол, захар, сусамово и обикновено олио и се задушава в тиган със сусамови семена. Към него се добавя ориза и се готви известно време. После служи за канапе, върху което се сервира езикът.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ