Телешка супа с грах, бекон и крутони
Супа с телешко месо, картофени кубчета, пържен бекон и панирани хлебчета.
Необходими продукти:
- 200 грама грах от консерва
- 300 грама варено телешко с бульона (1 литър течност)
- 1-2 картофа
- дафинов лист, сол и черен пипер на вкус
- 150 грама бекон
- 3 с.л. растителна мазнина за пържене
- 3 филии бял хляб
- 20 грама масло
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на хапки телешкото месо, а картофите обелете, измийте и наситнете.
2. Кипнете бульона, добавете в него дафинови листа и изсипете телешкото и картофите да врят докато картофите не омекнат.
3. Отцедете грахта от консервата и добавете към супата. Нека продуктите кипят заедно 5-8 минути. Накрая подправете със сол и пипер и по желание отстранете дафиновите листа.
4. Пригответе бекона като запържите нарязаните на тънко ленти от него в растителната мазнина до образуването на хрупкава коричка.
5. Крутоните ще направите като нарежете хляба на кубчета и го запържите в разтопеното масло. Бъркайте непрестанно докато коричката стане златна.
6. Сервирайте супата поръсена с бекон и крутони.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ