Телешка супа с бекон и маслини
Солянка - руска супа с телешко, зеленчуци и сметана.
Необходими продукти:
- 400-500 грама телешки кокали
- 100 грама телешко месо
- 50 грама шунка или бекон
- 50 грама наденица
- 2 глави лук
- няколко кисели краставички
- малко черни маслини без костилки
- 2 с.л. масло
- 2 с.л. доматено пюре
- заквасена сметана
- лимон
- подправки и билки по желание
- сол и черен пипер на вкус
- дафинов лист
Начин на приготвяне:
1. Оставете кокалите и телешкото месо да кипнат, оберете с лъжица пяната на бульона, намалете огъня и оставете да се готви.
2. Наситнете лука, сгорещете маслото и запържете лучените късчета там за няколко минути. След това добавете доматеното пюре, киселите краставички на малки кубчета, гответе още няколко минути и махнете от огъня.
3. Когато месото се е поразваило, добавете при него шунката или бекона на ленти, наденицата - на кръгчета, маслините, подправки и билки на вкус и накрая - съдържанието на запръжката от тигана. Варете още 15-тина минути.
4. Сервирайте супата в дълбоки чинии, като поднесете всяка порция с 1-2 с.л. заквасена сметана, резен лимон и наситнен пресен магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ