Телешко варено с картофи и зеленчуци
Супа с телешко, кореноплодни и много подправки.
Майсторска телешка супа показва Миро в канала Готвене за начинаещи, като прави телешко варено с много зеленчуци и подправки и отделя особено внимание на детайла, за да се получи идеалната супа - ароматна, засищаща и здравословна.
Първо месото се накисва във вода, за да пусне излишната си кръв. Все пак идеята е бульонът да стане бистър. После се поставя в тенджера и се добавят зърна бахар и пипер, дафинови листа, дръжки от магданоз, парчета морков, целина и лук, морска сол. Всичко се залива със студена вода и се оставя да ври на умерен огън под капак за 2 часа.
През това врмеме се приготвят и останалите зеленчуци - корен и стебла целина, морков, картофи и лук, нарязани на еднакви неголеми парчета. Наситняват се и зеленините за подправка - листа целина, магданоз и девисил. Свареното месо се охлажда, за да може да бъде нарязано на същите по големина парчета. Бульонът се прецежда и се връща в тенджерата. Добавят се зеленчуците и се вари до омекване на картофите. Подправя се при нужда с още сол, добавят се зеленищата и супата е готова - сгряваща и много апетитна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ