Телешка супа с моркови, лук и картофи
Супа от телешки кокали със зеленчуци, чесън и копър.
Необходими продукти:
- 1,2 кг телешки кокали с месо по тях
- 2,5 л вода
- 200 г моркови
- 2 глави лук
- 500 г картофи
- 2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян черен пипер
- 1 дафинов лист
- 4 скилидки чесън
- копър
- 2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Телешките кокали измийте и сложете в тенджера. Залейте с водата и кипнете на силен огън. Щом заври, намалете на умерен към слаб и след 2-3 минути отпенете. Сложете капак и оставете да се вари 1:30-2 часа.
2. Малко преди да е готово нарежете морковите на полумесеци, картофите - на хапки, а лука - на парчета, но не много ситни.
3. Извадете кокалите от супата и оставете да се охладят. Прецедете бульона и върнете в тенджерата на котлона.
4. Добавете картофите, морковите и лука и овкусете със сол и пипер. Оставете да се вари 20-30 минути.
5. През това време почистете месото от кокалите. Върнете в супата.
6. Пресирайте чесъна и варете още 7-8 минути.
7. Добавете наситнените зелен лук и листа копър, разбъркайте и махнете от огъня. Можете да сервирате веднага.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ