Люта телешка супа с лук
Люта телешка супа с лук
Необходими продукти:
- 1 кг телешко
- 16 ч.ч. вода
- 3 с.л. лют чили пипер
- 4 с.л. сусамово олио
- 24 стръка зелен лук
- 4 ч.л. счукан чесън
- 2 с.л. бял сусам, семена, препечен и смлян
- 2 ч.л. захар
- 1 ч.л. бял пипер
- 3 с.л. тъмен соев сос
Начин на приготвяне:
1. Нарежете телешкото на кубчета и го сложеет в тенджерка с водата.
2. Оставете да заври, намалете котлона и варете на слаб огън за 1½ - 2 часа, до готовност на месото.
3. Смесете чилито със сусамовото олио.
4. Почистете и накъсайте зеления лук.
5. Сгорещете чилито и сусамовото олио в тиган и запържете зеления лук с чесъна за 2 мин.
6. Прибавете сусамовите семена, захарта, пипера и соевия сос и пържете 2 - 3 мин. на умерен огън.
7. Извадете месото, отцедете го добре и го сложете в тигана за няколко минути.
8. Върнете съдържанието на тигана в бульона и оставете да заври докато се смесят вкусовете.
9. Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ