Сьомга със сусам и тиквички
Приятна и лесна рецепта за сьомга със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 600 грама сьомга, нарязана на ивици
- 3 супени лъжици мазнина
- 3 супени лъжици бяло сусамено семе
- 1 супена лъжица картофено нишесте
- 2 стръка пресен лук
- 2 тиквички
- настърганата кора на ½ лимон
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 чаена лъжица къри
- 6 супени лъжици рибен бульон
- 3 супени лъжици мляко
- 1 супена лъжица лек соев сос
- 1 чаена лъжица бял пипер
Начин на приготвяне:
1. Подсушената с хартиена кърпа сьомга се смесва с 1 лъжица мазнина, сусамовото семе, белия пипер и картофеното нишесте.
2. Загрейте 1 супена лъжица мазнина и запържете сьомгата до златисто, отстранете я от тигана и я поддържайте топла.
3. Почистете тигана и загрейте оставащата мазнина, запържете пресния лук и тиквичките за около 4 минути.
4. Добавете лимоновите кори и сока, кърито, черния пипер, рибния бульон, соевия сос, разбъркайте добре и варете.
5. Отстранете от котлона, добавете млякото и разбъркайте добре.
6. Сервирайте сьомгата върху тиквичките с гарнитура от варен ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ