Картофена салата със сьомга
Сьомга, варени картофи и зеленчуци, заляти от майонезен сос.
Необходими продукти:
- 2 средно големи картофи, добре измити
- 1 опаковка замразени зеленчуци – грах, царевица и моркови
- 100 г опаковка сьомга (ако има в чили сос)
- 2 супени лъжици майонеза
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Запарете картофите на средна температура за около 15 минути. Ако са готови, би трябвало да можете да пробиете през картофа с шиш или вилица. Оставете ги да изстинат на стайна температура.
2. Запарете замразените зеленчуци за около 10 минути. Отцедете.
3. Обелете картофите и ги нарежете на малки парченца. В голяма купа сложете зеленчуците, сьомгата, сол, майонезата и картофите и разбъркайте внимателно.
4. Можете да сервирате топла или да я оставите в хладилника да се охлади.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ