Регистрация

Сьомга със салца от кайсия, авокадо и краставица

Сьомга със салца от кайсия, авокадо и краставица
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2534

Филе от сьомга със сос.

 

 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г котлет от сьомга
  • сол и пипер на вкус
  • зехтин

За салцата:

  • 1/2 ч.ч. обелена и нарязана на кубчета краставица
  • 1/2 ч.ч. нарязано на кубчета авокадо
  • 1 кайсия, обелена и едро нарязана
  • 1 с.л. зехтин
  •  малко прясно изстискан лимонов сок
  • 1 ч.л. нектар от кайсия

Начин на приготвяне:

1. Овкусете сьомгата със сол и пипер и намажете със зехтин. Заделете.

2. Смесете зехтина, лимона и нектара в купа и разбийте докато се смесят ароматите им. След това добавете нарязаната на кубчета краставица, авокадото и кайсията в този дресинг и заделете.

3. Сгорещете тиган на силен огън и оставете сьомгата за 2 мин., без да я набождате или размествате в съда, за да не залепне. След това обърнете от другата страна за още 2 мин.

4. Поднесете сьомгата със салцата отгоре. Поръсете с още зехтин и натрошен пипер (по желание).

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта