Сьомга със салца от кайсия, авокадо и краставица
Необходими продукти:
- 500 г котлет от сьомга
- сол и пипер на вкус
- зехтин
За салцата:
- 1/2 ч.ч. обелена и нарязана на кубчета краставица
- 1/2 ч.ч. нарязано на кубчета авокадо
- 1 кайсия, обелена и едро нарязана
- 1 с.л. зехтин
- малко прясно изстискан лимонов сок
- 1 ч.л. нектар от кайсия
Начин на приготвяне:
1. Овкусете сьомгата със сол и пипер и намажете със зехтин. Заделете.
2. Смесете зехтина, лимона и нектара в купа и разбийте докато се смесят ароматите им. След това добавете нарязаната на кубчета краставица, авокадото и кайсията в този дресинг и заделете.
3. Сгорещете тиган на силен огън и оставете сьомгата за 2 мин., без да я набождате или размествате в съда, за да не залепне. След това обърнете от другата страна за още 2 мин.
4. Поднесете сьомгата със салцата отгоре. Поръсете с още зехтин и натрошен пипер (по желание).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ