Регистрация

Супа с месо и кашкавал

Супа с месо и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2222

Чорба с месен бульон, кашкавалена сърцевина, масло и индийско орехче.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 40 грама масло
  • 20 грама брашно
  • 400 мл мляко
  • 1,3 литра телешки или пилешки бульон
  • 200 грама телешко или пилешко варено месо
  • 125 грама настърган кашкавал
  • сол, черен пипер и индийско орехче на вкус

Начин на приготвяне:

1. Затоплете бульона до кипене без да го оставяте да заври.

2. Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие, добавете брашното и запържете до златисто.

3. При непрекъснато бъркане добавете брашното в бульона като внимавате да не се образуват валци.

4. След това на тънка струя добавете и млякото и изсипете нарязаното на хапки месо.

5. Оставете супата да заври и да кипи 5-8 минути.

6. Махнете от котлона и когато спре да ври, добавете рендосания кашкавал. Температурата на течността трябва да е под 100 градуса, за да не се пресече.

7. Овкусете със сол, пипер и индийско орехче и по желание поднесете с наситнени пресни билки и подправки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта