Кашкавалена супа с картофи и моркови
Безмесна супа с кашкавал, масло и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1 литър вода
- 2 картофа
- 3 моркова
- 1 глава лук
- 300 г фино рендосан кашкавал
- 100 грама масло
- магданоз и копър на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сложете водата да кипва, а през това време обелете, измийте и нарежете картофите и ги добавете към нея. Нека се вари така 15 мин.
2. Настържете моркова на едро ренде, нарежете лука на ситни кубчета, разтопете маслото на тиган и запържете зеленчуците в него докато омекнат и леко започнат да покафеняват.
3. Изсипете съдържанието на тигана в супата, оставете да се готви още 10-тина минути, а след това добавете рендосания кашкавал.
4. Нека супата поври още 5-8 минути докато кашкавалът се разтопи. След това спрете котлона и подправете с наситнени магданоз и копър и сол на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ