Свински ребърца в портокалов сос
Печени свински ребра с портокалов сок.
Необходими продукти:
- 1-1,2 кг свински ребърца с месце и кожа
- 2 големи сочни портокала
- 1 с.л. царевично брашно
- 1 с.л. мед
- лют пипер на люспи
- сол и пипер на вкус
- 2 скилидки чесън
- 20 г масло
Начин на приготвяне:
1. Разделете ребърцата на по 1-2 в комплект. След това обтрийте хубаво със сол и пипер и оставете настрана.
2. Изцедете сока от портокал и половина.
3. Сгорещете сух тиган и запечатайте ребрата на него като ги готвите на висока температура от всички страни за по 1-1:30 минути. След това извадете в йенска тавичка.
4. Налейте портокаловия сок в тигана и намалете огъня на умерен. С шпатула отстържете загорелите месца така че да се абсорбират в сока. Добавете намачкания чесън и меда. Гребнете 2-3 с.л. от сока в тигана, прехвърлете в купичка, където е царевичното брашно и разбъркайте. После налейте на тънка струйка и оставете да закъкри.
5. Залейте ребърцата с 2/3 от сока, поръсете с лютия пипер и пуснете да се готвят на 200 градуса за 20-25 минути. В останалата 1/3 от сока добавете маслото и бъркайте докато се разтопи.
6. След изваждане разпределете в порции, залейте с останалата 1/3 сок и поднесете с резени от останалата половинка портокал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ