Регистрация

Свински ребра с мед и ябълки

Свински ребра с мед и ябълки
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1290

Медени ребърца с чесън и лют пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг свински ребра
  • 2 ябълки
  • 2 с.л. кафява захар
  • 50 г масло
  • 2 с.л. мед
  • сока на един лимон
  • 3 скилидки чесън
  • сол и черен пипер на вкус
  • пушен пипер по желание
  • лют пипер на люспи по желание

Начин на приготвяне:

1. Обелете ябълките, почистете неядливата сърцевина и нарежете на тънки полумесеци. Намаслете правоъгълна тава с размера на ребрата (или една идея по-голяма) и наредете ябълките на дъното ѝ.

2. В тиганче разтопете маслото и още преди да се е разтопило напълно, добавете захарта. Щом започне да къкри, добавете и меда и бъркайте до получаването на светъл карамел.

3. Махнете от огъня и веднага изсипете лимоновия сок, за да не се стегне. Добавете и намачкания на паста чесън и пушен червен пипер по желание.

4. Ребрата обтрийте със сол и пипер. Намажете с четка долната страна с част от карамела и поставете върху ябълките. Останалия карамел изсипете и разпределете върху месото, като по желание можете да си заделите част от него и да обърнете веднъж мръвката по време на печене, след което да я покапете.

5. Поръсете с лют пипер на люспи и печете на 190 градуса за 40 минути.

6. Преди поднасяне разрежете парчето месо на по-малки порции. Ябълките също са много вкусни, затова можете да сложите и повече, ако сметнете, че ще ви харесат.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта