Свински ребра на фурна по американски
Печени свински реърца с коричка и заливка от мед, горчица, кетчуп и подправки.
Необходими продукти:
- 150 мл кетчуп
- 40 мл горчица
- 50 мл плодово сладко от вид по избор (може да замените с мед)
- 6 скилидки чесън
- 1 ч.л. сух джинджифил (или рендосан пресен от корен - около 1,5 ч.л.)
- 2 с.л. оцет
- 4 с.л. соев сос
- 2/3 ч.л. млян черен пипер
- 2/3 ч.л. сол
- 1,5 ч.л. пушен пипер или сладък червен пипер
- 1,5 кг свински ребърца с месо по тях
Начин на приготвяне:
1. Ребърцата разделете на парчета от по 2-3 кокалчета с месо. Обтрийте със сол и черен пипер и оставете настрана.
2. Изсипете кетчупа в купа, дбавете горчицата и разбъркайте много добре.
3. Намачкайте чесъна, поръсете солта, черния и червения/пушения пипер, както и сухия джинджифил. Размешайте, за да се разпределят равномерно в соса.
5. Инкорпорирайте плодовеото сладко или меда.
6. Залейте с оцета и соевия сос - размешайте финално.
7. Обтрийте ребърцата с част от тази смес и по желание оставете да се мариноват. Могат да издържат в хладилник така до 24 часа. Естествено, можете и веднага да преминете към готвене.
8. Подредете в тава едно до друго без да се застъпват и намажете с половината от останалия сос. Сложете плътен капак на тавата или я увийте добре с алуминиево фолио.
9. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 50 минути, след това намалете температурата на 180 градуса и оставете още 20 минути.
10. Разгърнете фолиото или махнете капака. Намажете с част от останалия сос. Печете още 10-12 минути.
11. Разпределете в индивидуални порции и покапете с целия останал сос, който се очаква да не е много, но все пак да създаде финални щрихи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ