Свински ребра в ананасово къри
Свински ребра с лют сос.
Необходими продукти:
Подправки:
- 5 лука шалот (нарязани на филийки)
- 4 скилидки чесън (нарязани на филийки)
- 2,5 см лимонова трева (нарязана)
- 8 бр. сушено чили (без семената)
За маринатата:
- 1 с.л. рибен сос
- 2 с.л. сос хойсин
- 1 с.л. универсален сос за овкусяване
- 1 с.л. къри на прах
- 2 с.л. царевично брашно
- 1 ч.л. сол
- 1/8 ч.л. пипер
Друго:
- 1 кг свински ребра (хубаво измити)
- 1.5 ч.ч. вода
- 12 кубчета ананас (консервиран) с 2 с.л. от сиропа
- 10 бр. листа къри (измити и подсушени)
- 2 с.л. фъстъчено олио
- 1 ч.ч. нарязан кориандър
Начин на приготвяне:
1. В кухненски робот смесете всички необходими продукти, изброени при подправки и ги сложете в купа. Добавете и продуктите за маринатата.
2. Сложете в така получената смес свинските ребра и ги покрийте равномерно. Мариновайте за поне 4 часа.
3. Сгорещете олиото и сотирайте листата къри докато се усети ароматът им.
4. Прибавете свинското с цялата марината.
5. Пържете като разбърквате и добавете вода след няколко минути.
6. Оставете да се вари на слаб огън за около 35 мин.
7. Сложете ананаса и сиропа от консервата и разбъркайте. Варете още 10 мин.
8. Добавете магданоза и свалете от огъня. Разбъркайте, за да разпределите равномерно магданоза. Сипете в чиния и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ