Вкусни ребърца на хапки
Варено-печени свински ребърца със сос барбекю.
Необходими продукти:
- 2-3 комплекта свински ребърца, нарязани на еднакво големи парчета
- 5 чаши вода
- сол и черен пипер
- любимият ви сос барбекю
Начин на приготвяне:
1. Сложете ребърцата и водата в тенджера под налягане заедно със солта и пипера. Варете ги около 45 минути или повече, за да стане месото много крехко.
2. Извадете ги от тенджерата, наредете ги в тава и ги прехвърлете във фурна, загрята на около 190 С.
3. Намажете ребърцата със соса барбекю. Пъхнете ги във фурната за около 20 минути.
4. Извадете ги от фурната и сервирайте. Ако обичате ребърцата по-сочни, залейте ги с още сос барбекю.
5. Сервирайте отделно или с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ