Свински гърди на грил
Чудесни мариновани свински гърди.
Необходими продукти:
- 1 кг обезкостени свински гърди, почистени от кожата и мазнината - сланината трябва да е с дебелина не повече от 1,25 см
За маринатата:
- 1 ч.ч. + 1 ½ с.л. бяла захар
- 2 ч.л. едра сол
- ½ с.л. счукан чесън
- 1/8 ч.л. смлян черен пипер
За соса, с който ще поливате месото при печене:
- ¼ ч.ч. чеснов сос от стриди
- ¼ ч.ч. от запазената марината
- ¼ ч.л. сушени червени чилита
- пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете почистеното свинско на дълги ивици, с дебелина около 2,5 см. Сложете ги в дълбок съд.
2. Смесете продуктите за маринатата и излейте върху свинското. Мариновайте поне 2 часа преди да изпечете на грил, като прободете на няколко места месото, за да поеме по-добре маринатата.
3. Смесете соса за поливане при печене.
4. Печете маринованото месо върху горещи въглища, като го поливате със соса за печене от време на време. Внимавайте с огъня, защото мазнината е лесно запалима.
5. Поднесете със сос от оцет и чили за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ