Регистрация

Ребра с марината от портокали и джинджифил

Ребра с марината от портокали и джинджифил
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2962

Изберете сами какви ребра да накиснете в нетрадиционната марината.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г телешки или свински
  • 1 чаша портокалов сок
  • едно парче корен джинджифил
  • една малка глава лук
  • един стрък зелен лук
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. сос барбекю
  • 1 ч.л. сладък черен пипер
  • 1 ч.л. чесън

Начин на приготвяне:

1. Смесете джинджифила, лука и ¾ от зеления лук в кухненски робот. Смелете ги.

2. Добавете смелената смес в купа за миксер заедно с портокаловия сок, останалия нарязан зелен лук и останалите съставки.

3. Разбийте добре с миксера.

4. Изсипете върху ребрата в тава за печене.

5. Покрийте ребрата и сложете в хладилник за 3-4 часа.

6. Загрейте барбекюто или фурната на ниска температура (160-180 градуса) за 3-4 часа. След като месото започне да се отделя от костта, са готови за сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта