Ребра с марината от портокали и джинджифил
Изберете сами какви ребра да накиснете в нетрадиционната марината.
Необходими продукти:
- 400 г телешки или свински
- 1 чаша портокалов сок
- едно парче корен джинджифил
- една малка глава лук
- един стрък зелен лук
- 1 ч.л. черен пипер
- 2 с.л. сос барбекю
- 1 ч.л. сладък черен пипер
- 1 ч.л. чесън
Начин на приготвяне:
1. Смесете джинджифила, лука и ¾ от зеления лук в кухненски робот. Смелете ги.
2. Добавете смелената смес в купа за миксер заедно с портокаловия сок, останалия нарязан зелен лук и останалите съставки.
3. Разбийте добре с миксера.
4. Изсипете върху ребрата в тава за печене.
5. Покрийте ребрата и сложете в хладилник за 3-4 часа.
6. Загрейте барбекюто или фурната на ниска температура (160-180 градуса) за 3-4 часа. След като месото започне да се отделя от костта, са готови за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ