Свински врат с картофи и моркови
Свинско на бавен огън с гарнитура от зеленчуци и винен сос.
Бон Апети
Излъчен на 15.01.2016
Ето едно зимно основно ястие, в което тържествува свинското месо. Врата от прасето печем в компанията на лук, моркови и червено вино, като предварително сме го обтрили с подправки. Предупреждаваме - тази храна се нуждае от няколко часа престой във фурната на слаб огън, за да стане месцето наистина крехко и сочно. А мръвката поднасяме с гарнитура и сос. Гарнитурата представлява зеленчуков микс от моркови, картофи, грах и чесън, а сосът е просто редукция на течността, отделена при печенето на свинския врат. Получава се зимна кулинарна идилия за гастрономи и гладници.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ