Печен свински врат с гъби и лук
Свински пържоли на грил със соев сос.
Лесни пържоли, които можете да метнете на грил тиган, скара или барбекю на открито, домашна скаричка или да изпечете във фурната - такива се готвят в канала Dazzle Spoon. А залагайки на месо от свински врат, почти няма възможност за грешки. Тази мръвка е сочна и с наситен вкус, а добавката на чесън, лук и по желание гъби и други зеленчуци, превръща обикновеното месо в съвършена храна.
Лукът се реже на шайби или полумесеци, а чесънът се наситнява. По желание гъбите също се режат на парчета. Можете да ги оставите цели и да изпечете чак след мариноването. Пържолите се покапват със соев сос, а върху и под тях се полагат лукчета и чесънчета. Оставят се в хладилник за 2 часа.
А след това можете да метнете на скара или да подредите в тавичка и да изпечете на фурна. Ако използвате грил или тиган, сложете си в него чери доматчета, гъбки, чушлета и, разбира се, лука и чесъна от мариноването. На дървени въглища се готви по около 7 минути от страна, на грил тиган - 10-тина, а на фурна - 25-30 минути на 200 градуса, като месото се слага в предварително силно загрята печка. Можете дори да сгорещите и тавата, за да се запечатат мръвките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ