Печено свинско със сос от бекон
Свинско бонфиле с коричка от билкови трохи и сос Холандез с добавка от бекон.
Бон Апети
Излъчен на 11.05.2018
Елегантно свинско бонфиле готвят Лора и Стоян, като превръщат месото на прасето в страхотни печени мръвки, поднесени с коричка от билки и хляб и сервирани върху сос Беконез. Така водещите наричат измисления от тях сос Холандез, обогатен със запечен хрупкав бекон. Получава се красиво и вкусно ястие, с което можете да зарадвате любимите хора и дори да сготвите като празнично основно.
Месото се почиства от жилите и се изтънява, като се реже през средата по дължина. След това се оформя на мини пържолки. Те се овкусяват със сол и пипер меланж, покапват се със зехтин и се запечатват на сух тиган от двете страни. Прехвърлят се в тава, застлана с хартия за печене и се намазват отвсякъде с горчица. Отгоре се разпределя коричка от ароматни трохи. За нея в блендер се смила хляб с босилек, чесън, пресен лук, магданоз и пармезан. След това месцата се запичат на 190 градуса за 10-12 минути.
През това време чевръстите домакини ще успеят да приготвят и импровизирания сос Беконез. Започва се със запичането на ленти шарен бекон на сух тиган. След това беконът се прехвърля в цедка, а покапалата от него мазнина се запазва. Охладеният бекон се нарязва на хапчици. Трябва да е хрупкав. Яйчени жълтъци се подгряват в компанията на лимонов сок на водна баня. Отделно се разтапя масло. Постепенно се вкарва при подгряващите се жълтъци при непрестанно бъркане. След това се добавя и отцедената мазнина от бекона. Маха се от водната баня и се разбърква с наситнения бекон, сол, пипер и наситнен див лук.
Месото се сервира върху соса и с коричката от трохи нагоре. Можете да украсите с перца див лук преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ