Регистрация

Свинско с гъби в гювеч

Свинско с гъби в гювеч
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2130

Свинска плешка в гювеч с вино и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинска плешка (или друго свинско месо)
  • 2 с.л. олио
  • 20 г масло
  • сол и пипер на вкус
  • 30-50 г сушени гъби
  • 2 глави лук
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 150 мл червено вино
  • 1 с.л. брашно
  • дафинов лист
  • пресен магданоз, сусамово семе и соев сос за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Накиснете гъбите във вряла вода, за да се раздуят.

2. Свинското месо нарежете на хапки, обтрийте със сол и пипер и покапете с малко олио.

3. Сорещете олиото и маслото в тиган и запържете мръвките докато хванат коричка от всички страни.

4. Извадете от тигана и преместете в гювеч или тава.

5. Наситнете лука, гъбите отцедете от водата и нарежете на хапки, чесъна намачкайте или нарежете на ситно.

6. В тигана от готвенето на месото изсипете лука, чесъна и гъбите и задушете. Ако е необходимо, добавете още малко мазнина.

7. Запържените зеленчуците и ги изсипете при месото в гювеча. Разбъркайте.

8. В тигана сипете 150 мл вода и с дървена лъжица отчегъртайте от дъното загорелите остатъци. Щом водата заври, гребнете част от нея и разтворете в нея брашното. Изсипете го през цедка обратно във водата и бъркайте докато започне да се сгъстява. Добавете доматения концентрат, виното и още вода и залейте месото и зеленчуците.

9. Пуснете в гювеча 2-3 дафинови листа и гответе в студена фурна на 180 градуса за 1:30 часа. Ако печете в тава, увийте в алуминиево фолио.

10. Поднесете топло, поръсено с пресен магданоз или кориандър, семена бял сусам и няколко капки светъл соев сос по желание. Филийка хляб няма да е излишна.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта