Печен свински врат с кокал
Свински пържоли с коричка от магданоз и гарнитура от лук.
Бон Апети
Излъчен на 03.01.2018
Вкусно свинско месо, сготвено с разбиране и любов и подбрано табиетлийски - да бъде с кокал и от врата на прасенцето спретват Лора и Стоян, като правят уникалните свински вратни пържоли с коричка от магданозено песто и гарнитура от пържен шалот в масло, поднесен в редуциран сос от балсамов оцет. Звучи сложно, но никак не е.
Първо в купата на чопъра събираме всички продукти за пестото - голямо количество магданоз, скилидки чесън, печени бадеми, зехтин, лимонов сок, сол и пипер. После бръмваме и се получава ароматна зелена смес, с която хубаво се натриват пржолите и се оставят да се мариноват за няколко часа.
След това се запечатват на плоча за по 2-3 минути от всяка страна и се прехвърлят в тава, застлана с хартия за печене. Готвят се във фурна още 15-тина минути на 180 градуса и са готови за сервиране.
Ако обаче искате да поднесете и още нещо към тях, можете да заложите на свежа листна салата, картофено пюре или пък пържените лукчета, които готвят Лора и Стоян. Разполовен лук шалот се запържва с масло в съд с огнеупорни дръжки. После се добавя клонка мащерка, люта чушка, мед и балсамов оцет и се запича на фурна. Доста елегантно и идеална компания за свинско месо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ