Сандвич от зеле с кашкавал, яйце и шунка
Домашно зеленчуково хлебче с плънка от колбас, кашкавал и домат.
Необходими продукти:
- 200 г зеле
- 2 стръка пресен лук
- 1 яйце
- 2 с.л. брашно
- 2/3 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. млян черен пипер
- лют пипер на вкус/по желание
- 50 мл вода
- 20 г масло
- 1 малък домат
- 100 г слайсове колбас от вид по избор
- 2-3 плочки кашкавал за сандвичи, обикновен кашкавал или друго твърдо сирене по желание
- магданоз
Начин на приготвяне:
1. Зелето рендосайте на едро ренде. Прехвърлете в купа и добавете яйцето, наситнения зелен лук, солта, пипера, брашното и водата. Разбъркайте много добре.
2. Разтопете маслото в тиган с диаметър 24-28 см и го размажете по дъното на съда. Гответе на малко под средна степен на котлона. Изсипете сместа, и разстелете, за да се получи нещо като дебела палачинка. Оставете да се готви 6-7 минути докато се стегне.
3. През това време нарежете на слайсове избрания от вас колбас и домата. Ако кашкавалът не е на плочки, нарежете и него на тънки парчета.
4. Обърнете внимателно дебелата палачинка. В едната ѝ половина подредете първо доматите, след това колбаса и отгоре - кашкавалените слайсове. Застъпвайте ги, ако са големи, за да се получи по-богата плънка. След това прегънете свободната половина върху плънката, за да заприлича ястието на сандвич. Сложете капак и оставете да се готви още няколко минути.
5. Докато чакате, си нарежете листенцата на магданоза. Извадете сандвича в чиния, поръсете с прясната зеленина и хапвайте докато е топъл.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ