Кюфтенца от зеле с консерва риба тон
Зелеви кюфтета с риба от консерва, лук, кашкавал и яйца, които можете да поднесете с майонезен сос.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1/2 глава червен лук
- 1/2 малка зелка
- 150 г кашкавал или друго твърдо сирене
- 1 консерва (около 150 г) риба тон в растително олио
- сол и пипер
- 4-6 с.л. олио
За соса (по желание):
- 80 мл майонеза
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. лют сос
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в купа със сол и пипер.
2. Наситнете червения лук и го добавете при яйцата. Поръсете със сол и пипер.
3. Зелето нарежете на тънки лентички и изсипете в купата при останалите продукти. Отгоре излейте рибата тон с част от сока на консервата.
4. Рендосайте кашкавала или друго избрано от вас сирене в купата и разбъркайте добре.
5. Намажете дъното на голям тиган с незалепващо покритие с 2 с.л. олио и загрейте на умерен огън. С лъжица изсипвайте по 1-2 с.л. от сместа на 2-3 места в тигана и разстилайте, за да се получат 2-3 плоски палачинки. Печете по 2-3 минути от страна - до получаването на златист загар. Вадете в чиния и отново нмаслете тигана преди печенето на следващата порция. Ако се получават черни, а не златисти корички, намалете огъня.
6. По желание пригответе сос за поднасяне като разбъркате майонезата с лют сос и намачкана скилидка чесън.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ