Руло Стефани с телешко
Традиционната рецепта за meat loaf.
Необходими продукти:
- 1 кг телешка кайма
- 1 ч.ч. сварен ориз
- 1 ч.ч. сухи овесени ядки
- 1 ч.ч. галета
- 3-4 яйца
- 1 консерва доматен сос
- 2 скилидки чесън (нарязан)
- 1/2 средна глава лук (фино нарязан)
- шепа кориандър и босилек (нарязани)
- малко зехтин
- сол и пипер
- кетчуп
Начин на приготвяне:
1. Сварете няколко яйца, но не твърдо, обелете и заделете.
2. Сотирайте чесъна и лука в малко зехтин, докато леко покафенеят.
3. Добавете доматения сос и подправките и бъркайте до хомогенност. Добавете сол и пипер на вкус.
4. В голяма купа смесете каймата, ориза, овеса, галетата, 2 яйца, доматения сос и ако е необходимо, овкусете с още сол и пипер. Сместа трябва да бъде сравнително твърда, но не и суха. Ако е прекалено суха, сложете още течни продукти (например кетчуп). Ако е твърде течна, добавете още галета.
5. Сложете тънък слой от месото в тавичка за печене. Подредете рохките яйца и покрийте с останалото месо.
6. Полейте с още малко кетчуп, печете на 180°С за около час и ястието е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ