Руло от картофи с колбас и краставички
Картофено руло с кисели краставички, шунка и маслини.
Руло Стефани е може би най-популярното солено руло, но в него преобладава месото. Затова в Кухнята на Звездев виждаме апетитен еквивалент, като каймата е заменена от картофено пюре, а плънката е вкусна съвкупност от пушено филе (или друг колбас по ваш вкус), кисели краставички и маслини. С този пълнеж може да се импровизира като се добавят сирена, царевица или грах от консерва, варени яйца, гъби и още видове мръвки.
Първо картофите се сваряват и се обелват. Рендосват се и се смесват с яйце, сол и копър на прах. Получава се гъсто подобие на пюре с неравна текстура. Домакинска хартия се намокря и за още по-удобно се поставя върху рогозка или хавлиена кърпа. Върху хартията се разпределя картофеното пюре. В средата му се реди плънката и после се навива рулото. Прехвърля се в намазнена тава, поръсва се с рендосан кашкавал и червен пипер и се запича за 20-тина минути във фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ