Мързеливо телешко руло със зеленчуци
Мързеливо руло Стефани в терин.
Необходими продукти:
- 600 г телешка кайма
- 2 глави лук
- 1 стебло целина
- 3 скилидки чесън
- 1 морков
- 2 с.л. олио
- 150 мл кетчуп
- лют сос по желание
- 1 ч.ч. галета
- китка магданоз
- сол и пипер на вкус
- кашкавал за финал по желание
Начин на приготвяне:
1. Една от главите лук наситнете, моркова рендосайте на едро ренде, целината нарежете на малки кубчета, а чесъна - на много ситничко. Сгорещете олио в тиган и запържете лука докато стане прозрачен. Добавете чесъна и целината, после и моркова и гответе докато морковът омекне. Добавете сол и пипер, половината от кетчупа и гответе още минута.
2. В купа смесете каймата с другата наситнена глава лук, лютия сос, останалия кетчуп, галетата, наситнения магданоз, сол и пипер на вкус. Добавете зеленчуците от тигана и омешайте всичко заедно.
3. Намазнете терин или друга малка тавичка с високи бордове. Разпределете сместа вътре и печете за 1 час на 180 градуса.
4. По желание поръсете с рендосан кашкавал след като ястието е готово и го върнете на изключена фурна за 5 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ