Телешко руло с парено сирене
Руло от телешка плешка с плънка от домати и скаморца.
Бон Апети
Излъчен на 07.06.2017
Апетитно руло, подобие на руло Стефани готвят Лора и Стоян като залагат на смляна телешка плешка. По желание можете да използвате друг тип телешка кайма или да грабнете пакет кайма смес, ако предпочитате по-мазничката храна. Месото се замесва със сол и пипер и се добавят овесени ядки за хрупкавост и сгъстяване на текстурата. В каймата влизат още яйце и настърган пармезан, които гарантират, че рулото няма да се разпадне при печене.
Следва да се разстели каймата върху хартия за печене и да се намже с ароматен сос от домати от консерва с босилек и чесън. После се поръсва с рендосана скаморца - вид италианско сирене, подобно на моцарела, но твърдо като кашкавал. Ако не успеете да си намерите именно този крушовиден продукт, можете да смесите кашкавал и моцарела. После рулото се завива стегнато и се увива в алуминиево фолио, след което се пече за 40 минути на фурна.
През това време имаме шанс да направим зеленчукова гарнитура за поднасяне, като просто запържим лук и зелени чушки с риган. Следва да отгърнем рулото от фолиото и да го намажем с остатъка от доматения сос. После поръсваме с настърган пармезан и допичаме за 15-20 минути. Накрая сервираме върху зеленчуците.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ