Руло от кайма с гъби и орехи
Месно руло с плънка от гъби, лук и ядки.
Необходими продукти:
- 700 г кайма
- сол, пипер и кимион на вкус
- 1 яйце
- връзка магданоз
- 1 кг пресни гъби
- 2 големи глави лук
- 120 г орехи
- олио
- 2-3 с.л. доматено пюре
Начин на приготвяне:
1. Нарежете гъбите на ситно и запържете в сгорещено олио докато се изпари водата им. Прехвърлете в купичка.
2. Наситнете лука и запържете в малко сгорещена мазнина докато започне да пожълтява. Изсипете при гъбите.
3. Добавете счуканите орехи и половината от магданозените листенца, нарязани на ситно.
4. Каймата замесете с яйцето, останалите наситнени листенца маданоз, сол, пипер и кимион на вкус. По желание можете да добавите и лют пипер.
5. Прострете си рогозка, върху нея опънете стреч фолио, а оргоре разпределете каймата на пласт с дебелина около 1,5-2 см.
6. Намажете с доматения сос, разпределете плънката и завийте стегнато руло.
7. Внимателно го прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене и гответе в предварително загрята на 180 градуса фурна за 45 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ