Руло от кайма с доматена коричка
Кайма на фурна с подправки и доматена заливка.
Необходими продукти:
- 150 г среда от бял хляб
- 250 мл мляко
- 1 с.л. олио
- 10 г масло
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 500 г кайма
- сол и пипер
- листата на 1/2 връзка магданоз
- 50 г кашкавал
- 1 яйце
- зехтин
- 500 мл нарязани домати в собствен сос
Начин на приготвяне:
1. Хляба накъсайте в паничка и залейте с млякото. Оставете настрана.
2. Лука и чесъна наситнете и запържете като сгорещите олиото, добавите маслото, после и зеленчуците и готвите 2-3 минути до леко покафеняване. Дръпнете от огъня.
3. Каймата изсипете в тава, добавете съдържанието на тигана, разбитото отделно яйце, сол, черен и червен пипер, наситнения магданоз, рендосания на ситно ренде кашкавал и отцедения от млякото и натрошен на ситни трохи хляб. Замесете.
4. Намазнете неголяма правоъгълна тава със зехтин. Прехвърлете каймата вътре и оформете на леко сплеснато и разлато настрани руло.
5. Залейте с доматите и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 40 минути.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ