Руло Стефани с глазура
Нетрадиционно руло Стефани.
Необходими продукти:
За глазурата:
- 1 чаша кетчуп
- ⅔ чаша кафява захар
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- 2 чаени лъжички суха горчица
За рулото:
- половин килограм мляно телешко месо
- половин килограм мляна италианска наденица
- 1 чаша италиански трохи от хляб
- 1 опаковка супа на прах с телешко и лук
- 1 супена лъжица смлян чесън
- 1 разбито яйце
- 3 супени лъжици лимонов сок
- ¼ чаша от приготвената смес за глазура
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 175°C.
2. В средна купа смесете кетчуп, кафява захар, балсамов оцет, суха горчица и 1 супена лъжица лимон докато се получи еднородна смес.
3. В голяма купа сложете мляно телешко, мляна италианска наденица, хлебни трохи, микс за супа с телешко и лук, яйце, млян чесън, 3 супени лъжици лимонов сок, и ¼ чаша от сместа за глазурата. Оформете руло и поставете в подходяща тава.
4. Печете 1 час. Излейте мазнината. Изсипете половината от останалата глазура над рулото. Печете още 10 минути.
5. Нарежете рулото на осем и поднесете. Използвайте глазурата да поръсите на парченцата или разсипете в съд, за да си топите докато се храните.
Съвети:
1. Да се отцеди мазнината от горещата тава е трудно. Затова често слагам по четири филии хляб на дъното на два реда ( 2 филийки една до друга и още 2 над тях), а след това поставям рулото над тях. Тези филийки попиват мазнината. После можете да ги махнете директно от готовото руло.
2. За по-здравословно руло, използвайте пуешко вместо телешко месо и пуешка наденица вместо италианската. По този начин няма разлика във вкуса, а мазнините се намаляват драстично.
3. Обикновено сервираме с пюре от сладки картофи и зелена салата или задушени аспержи. Вървят чудесно заедно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ