Руло Стефани с кетчуп
Руло Стефани, поднесено със сос.
Необходими продукти:
- 500 г кайма смес, равни части от смляно говеждо, телешко и свинско месо
- 1 чаша лук, смлян
- 1/2 ч.ч. зелени чушки, смляни
- 1 с.л. лъжица счукан чесън (може и пюриран печен чесън)
- 2 яйца
- 1/2 ч.ч. пълномаслено прясно мляко
- 1 чаша италиански галета Панко
- морска сол и прясно смлян черен пипер
- 2 ч.ч. телешки бульон
- 2 с.л. брашно
- 2 с.л. студена вода
- 1 ч.л. подправка за месни сосове
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180 С.
2. Намажете стъклена йенска тавичка с размери 20х20 см. с масло.
3. В дълбока купа сложете първите 8 съставки. Размесете ги добре.
4. Оформете сместа на руло и я поставете в приготвената тавичка.
5. Залейте с бульона и пъхнете във фурната без капак.
6. Печете 1 до 1 ½ часа.
7. Извадете рулото от тавичката. Сложете тавата върху котлона на средно силен огън.
8. В малка купа разбийте брашното с 2 с.л. вода.
9. Прибавете брашнената кашица към соса. Овкусете с подправката за месни сосове.
10. Кипнете соса и оставете да поври някоко минути при постоянно бъркане.
11. Сервирайте всеки резен от рулото с лъжица от соса.
Бележка: Можете да покриете рулото с кетчуп 10 минути преди края на печенето (по желание).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ