Регистрация

Пържени пилешки кюфтета по министерски

Пържени пилешки кюфтета по министерски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 892

Пилешки мезета от наситнено месо с лук, яйце и подправки, изпържени на пилешка плескавица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800-900 г пилешко филе (гърди)
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • сол и пипер
  • 3 с.л. майонеза
  • лют пипер по желание
  • 3 с.л. брашно
  • олио

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на много ситни кубчета и прехвърлете в купа. Наситнете лука и добавете. Отгоре намачкайте скилидките чесън.

2. Овкусете със сол, черен и лют пипер, чукнете яйцето, добавете майонезата и размешайте.

3. Една по една добавете лъжиците брашно като след всяка разбърквате хубаво. Получената смес можете да оставите в хладилник между 30 минути и 12 часа.

4. Сгорещете олио в тиган, което да покрива дъното на тънък пласт. Работете на умерен огън.

5. Със супена лъжица гребвайте от сместа и изсипвайте в сгорещеното олио. Натискайте леко, за да се сплеска сместа и да се получат плоски пилешки кюфтета. Една добре напълнена лъжица е достатъчна за едно котлетче. Пържете по около 3 минути от страна. Трябва да се получава хубава златна коричка без черни изгорели петна.

6. Вадете вурху домакинска хартия или салфетка. При необходимост наливайте по малко олио между отделните пържения, но изчаквайте да се затопли добре преди да сервирате върху него следващата порция котлети.

7. Поднесете с гарнитура по желание - картофи, ориз или зеленчуци за по-диетично.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта