Пържено пилешко филе с чесън, мед и соев сос
Пилешки гърди в соев сос с чесън и мед, сготвени на тиган.
Необходими продукти:
- 2 пилешки гърди - по около 250-300 г всяка
- сол и пипер
- 50 г масло
- 2 с.л. олио
- 3 скилидки чесън
- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. мед
- 1 с.л. ябълков или бял балсамов оцет
- бяло сусамено семе
Начин на приготвяне:
1. Сложете пилешките гърди върху покрита със стреч фолио дъска с плоската час надолу. Направете напречни диагонални разрези първо в едната посока, после в другата, за да се образуват ромбове. Мръвката трябва да е разрязана до 2/3 на дебелината си, но не повече, за да е сигурно, че няма да се разпадне при готвене.
2. Обтрийте месото със сол и пипер на вкус.
3. Сгорещете на умерен огън олиото с 1/2 от маслото. След това поставете мръвките и гответе 4 минути като сложите гладката страна надолу към тигана.
4. Обърнете, намалете огъня на умерен към слаб и пуснете останалото масло вътре.
5. Наситнете чесъна или го минете през преса директно в тигана. Сипете соевия сос и меда. Намалете огъня още съвсем леко и обръщайте месото през няколко минути. На третото въртене сипете и оцета и оваляйте хубаво двустранно мръвките в соса. Гответе до желаната готовност като обръщате. Внимавайте да не пресушите - по 4 обръщания на страна са достатъчни.
6. Извадете в две чинии и веднага поръсете със семена бял сусам.
7. Сервирайте с гарнитура по избор или зеленчуци. Чаша вино ще подсили романтиката на ястието.
Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ