Пилешки хапки с мед и лимони
Печени пилешки филета с лимони и мед.
Необходими продукти:
- 800 г пилешко месо (гърди или обезкостен бут)
- 2 лимона
- 3 с.л. мед
- сол, черен и червен пипер
- 2 с.л. сметана или масло
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо разрежете на парченца - големи хапки или ивици. Обтрийте със сол и пипер и сложете в купа. Покапете с меда, добавете единия лимон, нарязан на парченца и обелен и разбъркайте. Оставете да се маринова между час и денонощие.
2. Прехвърлете месото в тава с капак или възможност за покриване с алуминиево фолио, като внимавате да не паднат от лимоновите парчета, защото ще нагарчат след изпичане. Отгоре полейте със сметана или разпределете резени масло.
3. Печете на 200 градуса за 20 минути. Махнете капака (фолиото) и допечете за още 15-тина минути на 175 градуса.
4. Сервирайте с подходяща гарнитура и резени пресен лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ