Пилешки кюфтета със сметана
Кюфтета от пилешко месо със сметанов сос.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко месо (гърди, бутче или смес)
- 100 г кашкавал
- 1 голяма глава лук
- 1 ябълка по желание
- 2 с.л. царевично нишесте
- сол и пипер на вкус
- китка магданоз
- 200 мл течна животинска сметана
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото нарежете на парчета, лука обелете и разрежете на 6 части, кашкавала нарежете на кубчета, а ябълката обелете, почистете и нарежете на четвъртини.
2. Веднъж или на няколко пъти вкарайте продуктите в чопъра, за да се получи кайма от всичко заедно. След това я замесете с подправки на вкус и царевичното нишесте. Оставете я да почине за 15 минути в хладилник.
3. С мокри ръце от каймата оформете топчета, които наредете в тава, застлана с хартия за печене. Печете на 200 градуса във фурната до готовност - 15-25 минути в зависимост от големината на кюфтетата.
4. Докато те се пекат подгрейте в касерола сметаната, овкусете я със сол и пипер и щом кипне, я махнете от огъня. Добавете наситнения магданоз.
5. Сервирайте кюфтетата като ги залеете със сметановия сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ