Регистрация

Пилешки кюфтета с коричка от крутони

Пилешки кюфтета с коричка от крутони
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1017

Панирана пилешка кайма с кубчета хляб.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г хляб
  • 80 мл мляко
  • 750 г пилешка кайма или пилшеко филе, което да смелите в домашната месомелачка
  • 40 г масло
  • 1 ч.л. сол
  • 1/3 ч.л. черен пипер
  • 80 мл гъста незаквасена готварска млечна сметана (25-31% масленост)
  • 4 с.л. олио + 10 г масло

Начин на приготвяне:

1. Хляба нарежете на тънки филийки и махнете коричката. Две или три от филиите залейте с млякото и оставете да покиснат.

2. Останалите нарежете на мънички кубчета, прехвърете в тава, застлана с хартия за печене, и пъхнете в предварително загрята на 150 градуса фурна за 15-20 минути - до получаването на приятен леко златист загар.

3. Ако работите с месо, го смелете, ако ли не просто изсипете каймата в купа. Отцедете хляба от млякото. Ако сте пускали месомелачка, минете го през нея. Ако ли не - натрошете на много ситно.

4. Добавете размекнатото масло, сметаната, солта и пипера и с миксер разбийте до получаването на крем. Приберете го в хладилник за 15 минути.

5. Изпечените и охадени крутони прехвърлете в чиния. Сгорещете олиото на умерен огън в тиган и разтопете маслото в него.

6. С мокри ръце гребвайте от сместа и оформяйте големи продълговати кюфтета, които в средата да са по-дебели. Овалвайте в крутоните и пържете двутранно за по 3-4 минути от страна. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия. От това количество излизат около 6 пилешки плескавици.

7. Изпържените кюфтета подредете в тава, застлана с хартия за печене и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна. Гответе 15 минути.

8. Поднесете с гарнитура от пресни зеленчуци или картофи соте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта