Плескавици от черен дроб с моркови
Месни палачинки - палачинки от черен дроб с яйца, моркови, лук и галета.
Кюфтенца от черен дроб - идеално основно или мезе за червено вино и бира, с което можете да зарадвате близките за предястие. Вкусът е екстравагантен, но определено допада на любителите на месните храни. А как се прави - показват в канала Всегда Вкусно.
Първо дробът се реже на малки парченца с идея да се превръне в нещо като кайма. Не опитвайте с чопър - смила се и става неприятен. Пък и по време на нарязването можете да хванете някоя излишна жилка или нечистотия, за да ги почистите. Нарязаният дроб се поръсва с царевично брашно или нишесте и се оставя настрани. През това време лукът се наситнява, морковът се рендосва и после се запържват. Гледайте видеото по-горе, за да видите как се прави.
Дробът се смесва със запръжката, разбити яйца и сол и пипер на вкус. После с лъжица се гребва от сместа и се готви двустранно за по около 2 минути от страна в намазнен тиган. Остава да сервирате, по желание с пресни листни зеленчуци. Списък с точните продукти и стъпки на направа можете да видите ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ