Черен дроб с джинджифил и зелен лук
Свински черен дроб със сотирани зеленчуци.
Необходими продукти:
- 400 г свински черен дроб, нарязан на филийки
- 3 стръка зелен лук, нарязан диагонално
- 5-8 резена джинджифил, настърган
- 1 шепа плодове лиций
За маринатата:
- 1 с.л. сос от стриди
- 1/2 с.л. олио от сусамови семена
- 1 с.л. китайско вино за готвене (или бренди)
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте черния дроб с посочените продукти за маринатата и заделете за 30 мин.
2. Накиснете лиция в топла вода за 10 мин. или до омекване.
3. Отцедете и заделете.
4. Сгорещете уока с малко сусамово олио.
5. Сотирайте джинджифила и зеления лук докато усетите аромата.
6. Добавете лиция и сотирайте 10 сек.
7. Добавете черния дроб и гответе почти до пълна готовност (или до пълна, ако предпочитате).
8. Сложете в чиния и поднесете, като може да поръсите с малко запържен настърган джинджифил по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ