Регистрация

Телешки дроб с морковено пюре и лучен сос

Телешки дроб с морковено пюре и лучен сос
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1280

Печен дроб с гарнтура от моркови и зеленчуков сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешки дроб
  • 500 г моркови
  • 100 мл течна животинска готварска сметана
  • 1/2 глава червен лук
  • 4 скилидки чесън
  • листата на 1/2 връзка магданоз
  • листата на връзка кориандър
  • 50 г масло
  • 1 с.л. зехтин
  • 1/2 ч.л. захар
  • сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Морковите измийте, обелете и нарежете на едро. Кипнете вода в тенджера, подсолете я и пуснете морковите да се сварят в нея за 15 минути на умерен огън. След това отцедете от водата, шокирайте под течаща студена, подсушете и прехвърлете в купата на пасатора. Залейте със сметаната и добавете захарта, черен пипер и зехтина. Пюрирайте. После добавете наситнения кориандър и опитайте на вкус. При нужда добавете още подправки.

2. Черния дроб почистете от ципата (ако има такава) и нарежете на тънки слайсове, така че да се получат пържоли от черен дроб. Подсушете с домакинска хартия и овкусете двустранно със сол и пипер. Дръпнете няколко минути настрана.

3. През това време наситнете магданоза, червения лук и чесъна и ги смесете.

4. Пържете пържолките от черен дроб в сгорещено масло за по около 1:30-2 мин. от страна. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия.

5. В останалия сос от пърженето на дроба вкарайте за минутка наситнените лук, чесън и магданоз. Залейте с лимоновия сок и овкусете със сол и пипер.

6. Сглобете чиниите като сервирате дроба върху зеленчуковия сос, а пюрето - встрани. Украсете с листенца магданоз или кориандър по избор.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта