Пържен телешки дроб с картофено пюре
Телешко с брашнен сос и пюре.
Необходими продукти:
- 500 г телешки дроб
- обикновено брашно за панировка и 1 ч.л. за соса
- 4 резена пушен шарен бекон, нарязан на дребно
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 4 глави зелен лук, нарязани на дребно
- 500 мл телешки бульон
- 500 мл пълномаслено прясно мляко
- 1 пакет масло
- 6 големи червени картофа, обелени и нарязани на малки парчета
Начин на приготвяне:
На соса:
1. Запържете лука и бекона заедно, докато беконът започне да покафенява, а лукът омекне.
2. Добавете 1 чаена лъжица брашно и разбъркайте добре.
3. Добавете телешкия бульон, като разбърквате добре и гответе около 20 мин., докато течността се изпари наполовина.
На картофите:
1. Сварете картофите, докато омекнат. В отделна тенджера загрейте млякото заедно със зеления лук, докато зеленият лук омекне, а млякото започне да къкри.
2. Изцедете картофите и добавете млякото, зеления лук и маслото. Смачкайте всичко, докато стане на меко пюре.
За дроба:
1. Оваляйте дроба в брашно, подправено със сол, черен пипер, риган, магданоз и чесън. Нагорещете малко олио в тиган и пържете дроба на висока температура по около 2 мин. от всяка страна, докато се опържи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ