Регистрация

Пилешко по японски с пресен лук



Пилешко по японски с пресен лук
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1317

Якитори с пилешко и азиатски сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 22.05.2018

Пилешки шишчета по азиатски, известни още като пиле якитори готвят Лора и Стоян, за да дадат още една идея как да се порадвате на домашното барбекю. За основна мръвка се избира месо от пилешко бутче, което е червено и сочно, пък и винаги се получава вкусно.

Първо нарязваме месото на парчета, а лука - на дълги гредички. Редим на шиша, като започваме и завършваме с пилешко. Следва да поръсим със сол и пипер и да запечем на грил, плоча, тиган, барбекю. Малко преди да е готово месото, се намазва обилно със сос.

Него приготвяме като кипваме заедно соев сос с оризово вино, чесън и кафява захар. Щом сосът се сгъсти, значи е готов. А онова, което остане от него след намазването, се превръща в сос за поднасяне, така че не се притеснявайте - всичко ще се изпапка. Можете да поръсите с пикантна подправка след изпичане. Лора и Стоян използват тугараши, но не всеки може да си намери. Затова и чили на прах ще свърши работа.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта