Пилешко по японски с пресен лук
Якитори с пилешко и азиатски сос.
Бон Апети
Излъчен на 22.05.2018
Пилешки шишчета по азиатски, известни още като пиле якитори готвят Лора и Стоян, за да дадат още една идея как да се порадвате на домашното барбекю. За основна мръвка се избира месо от пилешко бутче, което е червено и сочно, пък и винаги се получава вкусно.
Първо нарязваме месото на парчета, а лука - на дълги гредички. Редим на шиша, като започваме и завършваме с пилешко. Следва да поръсим със сол и пипер и да запечем на грил, плоча, тиган, барбекю. Малко преди да е готово месото, се намазва обилно със сос.
Него приготвяме като кипваме заедно соев сос с оризово вино, чесън и кафява захар. Щом сосът се сгъсти, значи е готов. А онова, което остане от него след намазването, се превръща в сос за поднасяне, така че не се притеснявайте - всичко ще се изпапка. Можете да поръсите с пикантна подправка след изпичане. Лора и Стоян използват тугараши, но не всеки може да си намери. Затова и чили на прах ще свърши работа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ