Регистрация

Какуни - свинско с джинджифил по японски

Какуни - свинско с джинджифил по японски
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1164

Задушени свински гърди със сос и варени яйца по японска рецепта за месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свински гърди (шаренки)
  • 4 стръка пресен лук
  • 60 г от корен джинджифил
  • 2 звездички анасон
  • 3 с.л. оризово вино (мирин)
  • 6 с.л. соев сос
  • 6 с.л. кафява захар
  • 6 яйца
  • пресен лук за поднасяне
  • сусам за поднасяне по желание
  • люто чушле за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Свинските гърди нарежете напречно на парчета - трябва да са дебели и сочни, с размер около 2 до 3 нормални хапки.

2. Джинджфилът нарежете на тънки шайби.

3. Сгорещете на умерен огън тиган и запечатайте без мазнина месото като първо сложите с кожата или лойта към дъното. По около 3 минути от страна е достатъчно.

4. Прехвърлете месцата в тенджера, залейте с вряла вода, пуснете половината от шайбите джинджифил и звездичките анасон и кипнете. Отпенете, добавете нарязаните на по няколко парчета стръкове пресен лук, намалете огъня на слаб и варете 2 часа.

5. Извадете месцата от бульона, като си прецедите около 250 мл от него. Сложете месцата отново в тигана, добавете останалия джиднжифил, прецедения бульон, оризовото вино и по 3 с.л. кафява захар и соев сос. Оставете да покъкри под капак за 10-тина минути.

6. Сварете яйцата до полуготовност - колкото да могат да се обелят без да се разтекат.

7. Поръсете още 3 с.л. кафява захар, налейте още 3 с.л. соев сос и разбъркайте. Добавете яйцата - цели и обелени, залейте с част от соса и оставете под капак за 5 минути. След това завъртете яйцата, пак полейте със соса и гответе още 2-3 минути.

8. Поднесете мръвките с яйца и част от соса на готвенето. Можете да поръсите със сусам и да сервирате в компанията на перца пресен лук и люто чушле, които да създадат автентична визия.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта