Регистрация

Люто пиле по сечуански

Люто пиле по сечуански
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2218

Пилешко по сечуански с люти чушлета и джинджифил.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600-700 г пилешки гърди
  • 3 ч.л. царевично брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. оризово вино (можете да замените с 1 с.л. оцет)
  • 1/2 ч.л. бял пипер (може и черен, ако нямате бял)
  • 1-2 с.л. соев сос
  • 1 глава лук
  • 5 см. корен джинджифил
  • олио за пържене на маслена баня
  • малки червени сухи люти чушки (намерете си умерено или слабо люти, за да не стане прекалено огнено ястието; можете да използвате до 50 чушлета; можете да използвате пресни, ако не намеретите сухи)
  • 4 стръка пресен лук (в оригиналната рецепта е скалион)
  • 100 г белени фъстъци (можете да си купите пържени или печени - с тях е по-вкусно; важно е да са без обелка)
  • 1 ч.л. захар
  • оризов оцет и сусамово олио за овкусяване (по 1 ч.л.)
  • малко пресен лук за поръсване преди сервиране

Начин на приготвяне:

1. В купа направете маринатата като смесите царевичното брашно със солта и пипера, оризовото вино, наситнения лук, соевия сос и половината от джинджифила, нарязан на тънки кръгчета.

2. Наржете пилешкото месо на хапки и го оваляйте хубаво в маринатата. Приберете в хладилник за 10 минути.

3. Сгорещете олиото за пържене на маслена баня и сгответе в него пилешките хапки докато станат хрупкави. Царевичното брашно, полепнало по тях ще помогне за оформянето на апетитната им коричка.

4. В уок или друг дълбок тиган сгорещете 2-3 с.л. олио (още по-добре ако имате сусамово). Разделете лютите чушлета на половинки и ги запържете в мазнината. Добавете ядките и останалия джинджифил, нарязан на тънко, пресния лук или скалиона, нарязан на кръгчета и гответе 3-4 минути.

5. Добавете в тигана запърженото пилешко и го поръсете със захарта. Гответе няколко минути при непрестанно бъркане.

6. Овкусете с оризов оцет, сусамово олио, още соев сос при нужда и махнете от огъня.

7. Поденсете ястието поръсено с наситнен пресен лук.

Източник: YouTube/Tasty

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта